Sobre la necessitat d’un finançament just per al transport metropolità de València

Des que arribàrem al govern local, una de les coses que trobàvem més urgents era la millora del servei de transport públic. Donat que els nostres recursos són molt limitats, entenem que els problemes de mobilitat sols es poden solucionar mitjançant una acció coordinada amb la resta de pobles de la comarca ja que, en definitiva, tots patim els mateixos problemes i tenim les mateixes necessitats.

En este sentit, el govern del Botànic va impulsar el 2017 la creació de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), amb l’encàrrec de coordinar i planificar el transport públic de l’àrea metropolitana de València. En este sentit, l’adhesió de Bonrepòs i Mirambell a este consorci va ser el primer el pas atés que els diners necessaris per articular una xarxa de transport pública de caràcter metropolità s’han d’aprovar pel govern central mitjançant un contracte programa. Val a dir que, mentre el govern de la Generalitat estigué en mans del PP, mai es va plantejar una estratègia comuna en matèria de mobilitat amb la qual cosa s’estima que en els últims deu anys s’han perdut vora 350 milions d’euros.

Una vegada realitzats les tràmits pertinents, s’esperava que en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2017, València rebria els diners necessaris per a fer realitat esta xarxa metropolitana de transport públic. No va ser així, i novament en el proyecte de pressupostos que s’ha presentat per al 2018, no s’ha contemplat cap ajuda al respecte, tot i que l’ATMV ha sol·licitat novament a l’Estat el contracte programa corresponent.

Considerem del tot intolerable que els pressupostos de l’Estat d’enguany no incloguen cap partida per a València i en canvi sí es destinen molts diners a millorar els transports en altres comunitats com Madrid, Barcelona o les Canàries, ignorant que València és la tercera àrea més poblada d’Espanya. Per això, una seixantena d’alcaldes i alcaldesses de l’àrea metropolitana de València, entre les quals estarà la nostra companya Rosella Antolí es concentraran este dimecres 18 d’abril a Madrid davant del Ministeri d’Hisenda per a demanar una entrevista amb Cristóbal Montoro. Així mateix, llegiran un comunicat en el que exigiran un tracte just que ens equipare amb Madrid, Barcelona o les Canàries. Posteriorment acudiran al Congrés dels Diputats i es reuniran amb els diferents grups parlamentaris per coordinar accions concretes com la presentació d’esmenes als pressupostos.

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *