El cantant Paco Muñoz és un referent indiscutible en l’àmbit de la cançò d’autor en valencià, sent una de les persones més estimades i respectades a tots els nivells. Les seues cançons traspuen amor a la seua terra i a la nostra llengua, i el seu mestratge ha servit de guia per a una gran part dels músics i cantants en valencià que estan triomfant hui en dia als escenaris. Durant els anys de la Dictadura franquista, com a capellà, va defensar les llibertats i la dignitat humana lluitant pel restabliment de la Democràcia i dels nostres drets nacionals. Va formar part del que s’ha vingut a conéixer com “La Cançó”, moviment musical que va emergir durant els anys 70 i que va agluitinar la primer generació de músics i cantants en valencià junt a Raimon i Ovidi Montllor entre d’altres. Al llarg de la seua trajectòria, podem destacar l’aposta per la música per als infants, la qual va suposar, en el seu moment, un revulsiu impagable a l’hora de recuperar cançons tradicionals per a les noves generacions de valencians i valencianes. En la vessant per a adults caldria destacar la divulgació de textos poètics i en la vessant reivindicativa identitària i social cançons que han esdevingut autèntics himnes com “Què vos passa valencians”.

Molt a prop de complir els huitanta ants, el que es reclama en esta moció és l’atorgament de l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana a Paco Muñoz el pròxim 9 d’octubre.