Ahir, 29 de gener, abans del ple ordinari es va firmar el pacte de governabilitat entre Compromís i el PSOE. Mitjançant este pacte, Compromís facilita l’aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament per a l’exercici 2020. Així mateix, s’acorden les retribucions dels grups polítics i càrrecs municipals així com la designació de les persones representants als organismes supramunicipals.

En primer lloc, volem reivindicar que la legislatura passada, el govern de progrés comptava amb una majoria absoluta en la corporació municipal de 6 regidories. Esta legislatura, esta majoria s’amplia fins arribar a les 8 regidories (5 del PSOE i 3 de Compromís) de les 11 que té la corporació local.

Esta àmplia majoria no és sinó el resultat del gran treball que es va fer la legislatura passada, on Compromís i el PSOE vàrem compartir l’alcaldia i la gestió del govern. Pensem que el poble va valorar açò i no un govern en minoria del PSOE. Pensem que una política feta des de la prepotència i des de la imposició no és la manera de fer de l’esquerra. Quan la política no es fa pensant en el bé comú i es fa per conservar el poder a tota costa, és la dreta la que ix guanyant, i és quan realment cala en la gent el discurs reaccionari de l’odi i la desafecció política.

Per això, com hem anat explicant des de l’inici de la legislatura, la nostra voluntat sempre ha sigut la de firmar un pacte de progrés amb el PSOE, perquè sabem que sols garantint l’estabilitat del govern es podran tirar endavant totes aquelles polítiques que el poble necessita. El pacte era, per tant, una RESPONSABILITAT.

Perquè el que ens ha mogut en tot moment és justament això: acordar mesures i pactar un programa de govern: fer realitat les mesures del nostre programa electoral, decidir les inversions que el nostre poble necessita (les obres de la llar, el magatzem agrícola de Mirambell, l’ampliació de l’escola, etc.) i  fer realitat un nou pla urbanístic que assegure el creixement sostenible del poble i que tinga en compte la protecció de l’Horta. Val a dir que estes han sigut i seran les prioritats de Compromís en tot moment, perquè sempre hem estat COHERENTS en la línia de la nostra manera de fer política.

Estos són els pilars del pacte de governabilitat que hem firmat. El temps ens ha donat la raó, encara que han hagut de passar set mesos. Set mesos en què hem hagut de ser molt prudents exercint una oposició responsable alhora que manteníem un perfil discret per a no propiciar cap confrontació inútil. La realitat és que nosaltres haguérem volgut que la legislatura començara amb el pacte firmat, però arribats a este punt, este acord resultava inajornable perquè l’aprovació dels pressupostos anuals és fonamental per al normal funcionament de l’ajuntament.

Finalment volem ressaltar, com hem dit sempre, que a nosaltres no ens mou l’interés per les cadires. Per això, des del principi de la negociació vàrem decidir que no es donaven les circumstàncies per a entrar a formar part del govern, però que això no podia ser un impediment per al pacte. No obstant això, seguim pensant que les nostres regidores Rosella, Mª Josep i Rosabel, tenen un paper molt important a jugar esta legislatura, perquè són la millor carta de presentació del col·lectiu local de Compromís per Bonrepòs i Mirambell, i perquè han demostrat sobradament el seu bon fer en l’alcaldia i en les àrees que han gestionat. Tant a elles, com a les persones que han estat negociant este acord, especialment el nostre company Natxo Costa, sols podem fecilitar-los.

Seguim endavant!!!

Enllaç document íntegre Pacte Governabilitat:

Pacte Governabilitat 2019-2023

Enllaç a la notícia publicada en Levante EMV:

https://www.levante-emv.com/horta/2020/01/29/psoe-compromis-sellan-pacto-gobernabilidad/1971249.html