Davant l’actual situació de greu crisi sanitària, que ens ha portat a una crisi econòmica i social molt forta, el col·lectiu de Compromís de Bonrepòs i Mirambell, ha tingut clar que era el moment de sumar i col·laborar en el treball del consistori. 

L’Acord de Governabilitat amb el PSOE, que governa en minoria, contempla en la seua clàusula Sisena que “en funció de l’evolució de la legislatura, qualsevol de les parts podrà plantejar l’entrada de Compromís en el Govern Municipal, acordant-se en eixe moment, si escau, les condicions de l’entrada, que donaria lloc a una nova distribució de les tinences d’alcaldia i de les regidories“. 

El col·lectiu de Compromís considera que és el moment de fer un pas endavant i entrar a formar part del govern municipal, oferint l’experiència que els valencianistes acumulen en política municipal, i així poder ser més mans per treballar diàriament, en totes les àrees que suposa la gestió de l’ajuntament i també en totes aquelles situacions d’emergència provocades per la COVID-19. Des de Compromís entenem que molt més i millor poden treballar huit persones que cinc, i manifestem que la nostra voluntat no és altra que aportar la seua capacitat de treball per a remar tots en la mateixa direcció: la lluita contra les conseqüències provocades per la pandèmia i que cap persona es quede enrere. 

Per això, des de l’experiència que acumulem en el govern municipal, i també com partit de govern en la Generalitat Valenciana i en la Diputació de València, considerem que tenim molt que aportar i que la nostra entrada en el Govern repercutiria en benefici de tots els veïns i veïnes del nostre poble. 

Però la resposta del Partit Socialista va ser negativa, al·legant falta de confiança, i prefereixen governar en minoria i no acceptar l’oferiment de les tres regidores de Compromís de sumar-se al govern en un moment en el que totes les mans són necessàries. 

Per tot això, són sorprenents les declaracions de l’alcaldessa del municipi, Raquel Ramiro, que en un article, ha manifestat fa pocs dies que en política 

municipal és més fàcil aplegar a consensos, remant tots en la mateixa direcció, afirmant i que no és el moment de fer política partidista, quan el seu partit rebutja l’entrada de Compromís al govern, en un moment en el qual, certament, és necessari deixar enrere partidismes i treballar, totes i tots, per millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Bonrepòs i Mirambell. 

Lamentem que les paraules de l’alcaldessa estiguen buides de contingut, al no acceptar que les tres regidors de Compromís se sumen a treballar en el govern municipal, deixant a un costat partidismes. 

Bonrepòs i Mirambell, 1 de febrer de 2021