LA REFORMA LOCAL DEL PP

El 30 de desembre de 2013 entrà en vigor la llei de Reforma Local, després que fóra aprovada al Congrés dels Diputats per la majoria absoluta del PP.

 La reforma local elimina competències als ajuntaments i impossibilita que puguen prestar determinats serveis de proximitat com han fet fins ara. Els serveis socials s’eliminen, l’Ajuntament no podrà promoure l’ocupació i totes les activitats esportives i culturals que no són rentables econòmicament estan en perill de desaparéixer. Este és el model que vol imposar el PP en 2015 als nostres pobles.

Es pretén que 2014 siga l’any de transició cap al nou model, tot i això, cap institució sap encara com aplicar-lo.

La reforma constitucional de 2011 i el deute

La nova reforma local, se sustenta en la reforma de la Constitució que en agost de 2011 portà a terme el PSOE amb el suport del PP, seguint els dictats de la Unió Europea. La majoria que representaven al Congrés, donaven prioritat absoluta al pagament del deute. El preàmbul de la reforma local, comença fent esment a la reforma constitucional, que esdevé la base per justificar el contingut de la mateixa.

No paren de repetir-nos que hem viscut per damunt de les nostres possibilitats, que el nostre benestar, els nostres drets, són insostenibles. Ara també ens diuen que les nostres institucions són insostenibles. Però hem vist que el deute no l’hem creat les persones, les que treballem – si podem – cada dia per construir el nostre projecte de vida. El deute no ve de la despesa en l’educació i la sanitat, tampoc de les institucions democràtiques. El deute l’han creat uns irresponsables que han afonat les caixes i els bancs amb l’especulació i la rajola i que ara hem de rescatar amb els diners de tots gràcies a la reforma constitucional pactada pel PSOE i pel PP.

Una reforma per a què uns pocs facen negoci

L’argumentació econòmica que fa el PP per defensar esta reforma, és totalment falsa. Sols un 5% del deute total de les administracions públiques correspon als ajuntaments. D’eixe 5%, un 50% correspon al deute de l’Ajuntament de Madrid.

La reforma de la Llei de Bases Locals busca la privatització dels serveis públics dels Ajuntaments perquè entre unes poques empreses es repartisquen el negoci. La Generalitat que està en fallida tècnica per la falta de finançament per part de l’Estat i el malbaratament dels nostres governants, no podrà fer-se càrrec del les competències que han llevat als pobles.

Una reforma per donar més poder a les diputacions

Les diputacions són unes institucions arcaiques que no són triades directament pels ciutadans. Des de Compromís hem demanat que se suprimisquen perquè no s’ajusta al nostre model territorial que hauria de tindre en compte les potencialitats econòmiques del nostre territori més enllà de traçar una línia en un mapa com fa la divisió provincial. A més les diputacions funcionen de manera caciquil, els qui tenen millor relació amb els governants s’enduen més diners i millors inversions. Esta reforma, per contra, vol donar més poder a les diputacions, atorgant una gran quantitat de serveis que ara presten els ajuntaments. Si abans podies anar a demanar ajuda o informació tocant a la porta de l’Ajuntament, ara hauràs d’anar a València.

L’aposta recentralitzadora del govern del PP

La reforma local, aprovada en el Congrés dels Diputats per la majoria absoluta del PP, deixa sense efecte la llei valenciana de règim local. El govern de l’Estat es carrega així una competència autonòmica invalidant la decisió de les Corts Valencianes de dotar-se d’una llei pròpia.

 

arg-econ-fals1

 

Compromís de Bonrepòs i Mirambell ja vam mostrar-nos contraris a esta Llei de Reforma Local al plenari però, com el PP del es nega a reconéixer els perjudicis que ens provocarà a Bonrepòs i Mirambell, hem presentat una pregunta per escrit perquè ens detallen la seua afectació al nostre poble, tant en serveis públics com en llocs de treball.

 

preguntaLleiReformaLocal