Compromís Bonrepòs i Mirambell demanarà en el proper plenari que es retiren les plaques commemoratives col·locades en edificis públics en les que hi figure algun polític imputat o condemnat per corrupció.

Rosella Antolí, portaveu de Compromís, expressa que “la ciutadania s’indigna cada vegada que apareix a les notícies un polític que ha aprofitat el càrrec per a l’enriquiment personal o el d’associacions de tipus mafiós saquejant les arques públiques, per això aquestes persones han de desaparéixer immediatament de les façanes dels edificis públics”

A més a més, en la mateix moció es demana que a partir d’ara no es col·loque cap placa en les inauguracions d’edificis públics a no ser que  siga a petició de la ciutadania per honorar alguna persona del poble o valencià que haja destacat per les seues aportacions socials o culturals.

En aquest sentit, la portaveu de Compromís, explica  “no és convenient que a edificis que s’han pagat amb els impostos de tots els contribuents que qui figure en les plaques siga un polític que està de pas que l’únic que ha fet és gestionar els recursos en por del bé comú. Mandat que va intrínsec al càrrec i no mereix un reconeixement especial“.

I per últim la proposta també recorda que en compliment de la Llei de Memòria Històrica, l’Ajuntament té l’obligació de retirar les plaques amb simbologia franquista situades en algunes façanes particulars de la plaça de l’arbre.

Pots llegir la moció sencera clicant ací.