La creació d’una via verda als marges del barranc del Carraixet és una de les esmenes als pressupostos generals de l’Estat que presentà el diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, el passat mes d’agost.

El Barranc de Carraixet és un enclavament molt important a nivell de patrimoni hidràulic ( el Cano a Alfara, la Mina, les séquies), patrimoni natural (zones humides amb poblacions de tortugues autòctones, aus de marjal, arbres monumentals com el “pi dels tres barrancs” o la “carrasca de Bétera), patrimoni històric (la Torre Bofilla, Paretetes dels moros, el paretó i el molí d’Alfara, antigues trinxeres de la Guerra Civil, les termes romanes de l’Horta Vella, alqueries senyorials com la de Moròder, l’ermita dels Peixets a Alboraia, el jaciment arqueològic de la partida del Pouatxo, la Fàbrica de la Seda de Vinalesa, etc) i un valor paisatgístic elevat per estar envoltat de camps de cultiu d’horta. Totes estes característiques doten l’espai d’un gran potencial turístic si se senyalitzara correctament. A més és una ruta molt popular entre ciclistes, atletes i senderistes, encara que en alguns punts resulta perillosa perquè travessa carreteres i vies de tren.

L’adequació dels marges del Barranc de Carraixet com a via verda eliminaria la seua perillositat, faria els passejos més agradables amb la dotació de zones de descans i ombra, permetria també la connexió dels diferents municipis de les comarques de l’Horta Nord, Camp de Túria i la ciutat de València, i amb la platja mitjançant bicicleta o a peu. Consta també amb una unió natural amb altres vies ciclistes com la via Xurra. I a més es podria adaptar fàcilment algunes zones a l’accés de persones amb mobilitat reduïda.

Per tal de donar visibilitat a esta reivindicació el pròxim dissabte 12 de setembre a les 18:00 hores, Joan Baldoví acompanyarà els col·lectius de Compromís dels pobles de la vora del Carraixet en un acte que es realitzarà al pont sec d’Alfara. Esteu tots els veïns i veïnes de Bonrepòs i Mirambell convidats.

Pots llegir l’esmena presentada clicant ací.