Ahir vàrem celebrar una trobada del col·lectiu amb el títol “Com estem, on anem”. Aquest darrer any de legislatura ha segut molt intens ja que ara fa un any, Compromís va assumir l’alcaldia en la persona de Rosella Antolí.

En esta assamblea oberta vàrem fer balanç del treball portat a terme des de l’equip de govern i vàrem traçar el full de ruta del que serà el final de l’actual legislatura posant la vista en la propera convocatòria electoral que tindrà lloc en la primavera del 2019, la qual nosaltres la veiem, com no, en una rendició de comptes de la nostra gestió a l’ajuntament.

Sobre les polítiques que s’han fet, voldríem destacar totes aquelles que incidixen en el benestar de les persones i que afavorixen la cohesió social, dutes a terme totes elles des de les àrees gestionades per Compromís:

Millora de l’atenció a les persones més vulnerables i la gran tasca feta en orientació laboral que es demostra en la baixada tan significativa de l’atur en la localitat i liderant esta baixada a nivell comarcal.

– La posada en marxa i gestió eficient del programa Xarxa Llibres, en coordinació amb la Conselleria d’Educació, el qual comporta tant la gratuïtat en l’adquisició dels materials escolars com l’ús responsable dels mateixos creant un banc de llibres.

En el capítol d’inversions:

– La instal·lació de la gespa en el camp de futbol, el cobert del parc dels paellers per a les festes i la substitució de portes i finestres en el col·legi públic per a la millora de l’eficiencia energètica gràcies a les ajudes de la Diputació de València.

Esdeveniments de tipus cultural:

– La celebració de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu en la nostra localitat en la qual han participat vora 1.000 escolars de la comarca. Els Premis Sambori Local per promoure, entre els més menuts, la creació literària en la nostra llengua.

– La projecció d’artistes locals, el recolzament a les asociacions culturals i la convocatòria anual de subvencions per a projectes singulars de les associacions locals.

La implicació de la ciutadania:

– La constitució del Consell Municipal de Cultura i la revitalització del Consell Agrari.

– Els pressupostos participatius i les inversions dutes a terme seguint les propostes dels veïns i veïnes del poble.

Així mateix, volem ser molt perseverants en millorar el civisme i la convivència en el nostre municipi, per això, hem fet una ordenança local molt completa, hem dut a terme diverses campanyes de divulgació, hem fet un parc caní, etc. Igualment intentem resoldre totes les queixes que ens van arribant.

Estem posant en valor el nostre patrimoni, adquirint el magatzem agrícola de Mirambell i ja tenim redactat el pla director per a la seua rehabilitació.

Dos temes crucials en els quals tenim molt avançades les gestions són l’adquisició i rehabilitació de la Llar i l’ampliació de l’escola a través del Pla Edificant.

En definitiva, són moltes les coses que ens fan sentir satisfests i que diuen molt de la gestió duta a terme per les nostres tres regidores: Mª Josep, Rosabel i Rosella. I tot i això, som crítics en l’afany d’anar molt més enllà perquè tenim moltes ganes de fer coses. Hauríem de fer constar que hi han coses que estem fent que no es visualitzen tant ja que tenen a vore en el dia a dia de l’ajuntament, de fer una gestió eficient i transparent dels recursos, el que seria una austeritat ben entesa, no retallant els serveis públics sinó gestionant-los amb responsabilitat. En exige sentit, estem canviant moltes inèrcies i vicis del passat que estaven instal·lats i que mai s’havien abordat.

També pensem que el nostre talant i la nostra manera d’entendre la política des del respecte i el diàleg està canviant la dinàmica de confrontació que en altres temps mantenien els partits del bipartidisme i això pensem que ho agraïx la ciutadania.

Amb el nou curs escolar, mamprenem un periode decisiu en el qual hem de demostrar la nostra solidesa amb noves propostes per als propers anys. Per a d’això, comptem amb un col·lectiu molt partipatiu, format per persones molt diverses i preparades que primer de tot saben treballar en equip. Un equip que, de segur, s’anirà ampliant en els propers mesos per conformar una candidatura potent per encarar la propera contesa electoral amb valentia i amb un somriure ; )

Bon estiu a totes i a tots!!!!