No hi ha dubte que un dels sectors més afectat, per la present crisi del coronavirus, és el comerç local, qui en molts casos s’ha vist obligat a tancar el seu establiment i encara avui en dia no saben quan podran tornar a obrir les seues portes.

És per això que des de Compromís considerem que tot esforç que es faça des de l’administració pública serà més que necessari per a recolzar al nostre xicotet comerç i que realment no quede cap persona enrere.

Donat que dins de les competències municipals està desenvolupar les polítiques d’estímul al comerç local, d’acord amb l’article 33, apartat 3 lletra g, de la llei 8/2010, proposem que des de la Regidoria de Comerç, amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Bonrepòs i Mirambell, es pose en marxa una campanya per ajudar al xicotet comerç de proximitat, en la línia que s’ha fet a altres municipis, o en algun sectors afectats per aquesta crisi.

En alguns municipis, com ara Montcada, s’ha posat en marxa esta campanya, que consistirà a «apadrinar» un comerç, de manera que la persona paga per avançat uns diners a la botiga o a un establiment de la localitat per a comprar o consumir un producte o un servei quan el confinament acabe.

Els autònoms i xicotets comerciants han de seguir pagant el lloguer, taxes, impostos…mentre no ingressen res per la situació en què ens trobem. És una manera de fer que tinguen liquiditat ara, i a la vegada garantir el consum futur