Des de Compromís per Bonrepòs i Mirambell ja fa molt de temps que defensem la transparència en els comptes públics i per això hem dut a terme diferents iniciatives, que la majoria absoluta del PP ha rebutjat en tots els casos. No obstant al proper ple en presentarem una altra: Pressupostos participatius almenys a la partida d’inversions.

Què vol dir això? Que demanarem a l’equip de govern que siguem els veïns i veïnes del poble els que decidim on volem que es gasten part dels nostres diners. Quines inversions creiem que cal fer i quines no trobem que siguen necessàries.

Aquesta iniciativa no és en absolut descabellada, i d’experiències de pressupostos participatius en podem trobar a tot el món des que a la ciutat brasilera de Portoalegre es van aplicar per primera vegada l’any 1989.

Les persones que formem part de Compromís per Bonrepòs i Mirambell creiem que la participació directa de la ciutadania en la gestió municipal s’eixampla el concepte de democràcia, permetent els veïns i veïnes no només expressar la seua opinió al carrer sinó ser protagonistes del desenvolupament del seu poble.

Nota: Pots consultar les altres propostes que hem fet en favor del que s’anomena Govern Obert

Moció gravació dels plens (28/03/2013)

Moció pressupostos on line (presentada el 30/01/2013)

Oficina d’alliberament de dades: On van els teus diners (1), (2) , (3) i (4)